A Magyarországon élő Oroszországi  Honfitársak Szervezete XII. országos beszámoló és tisztújító konferenciája

A Magyarországon élő Oroszországi Honfitársak Szervezete XII. országos beszámoló és tisztújító konferenciája

A Magyarországon élő Oroszországi  Honfitársak Szervezete XII. országos beszámoló és tisztújító konferenciájára 2018. november  17.-én Budapesten került sor

 

A budapesti Orosz Kulturális Központban (OKK) tartott XII. országos konferencián a szervezet országos Koordinációs Tanácsának, a Budapesten és a  magyarországi régiókban működő szervezetek vezetői, valamint meghívottként az OF Nagykövetség vezető diplomatái, az OKK igazgatója, az Orosz Pravoszláv Egyház képviselője, valamint az MOMBT elnöke vettek részt.

A konferencián Tatjana Kern a Koordinációs Tanács elnöke, valamint a Magyarországon működő honfitársi szervezetek adtak számot az elmúlt időszakban kifejtett tevékenységükről és egyeztették a jövőbeni irányvonalat, teendőket. A beszámolók a magyarországi ’orosz világ’ rendkívül széleskörű és színes tevékenységéről szóltak, amely felöleli kulturális, oktatási, ifjúsági, jótékonysági aktivitás legkülönbözőbb formáit és egyben tükrözte e közösségek harmonikus beilleszkedését a társadalomba. A Koordinációs Tanács elnöke az őket segítő és támogató állami és civil szerveteknek kifejezte köszönetét, ezek között az MOMBT-nak is.

A tanácskozáson tájékoztatás hangzott el az Oroszországi Honfitársak VI. Világkongresszusáról, amelyre Moszkvában 2018.november 1-jén került sor, és amelyen a magyarországi szervezetek munkája kiemelt elismerésben részesült.

A Tanácskozáson felszólalt a MOMBT elnöke, aki méltatta a magyarországi orosz honfitársi szervezetekkel való eredményes együttműködést és megerősítette az erre irányuló szándékot, további sikereket kívánt a Koordinációs Tanácsnak és az itteni szervezeteknek.

 

Összeállította: Gilyán György

 

 

 

 

Letölthető PDF dokumentum:

Az ingyenesen letölthető Adobe Reader szoftverrel egyszerűen tekintheti meg, nyomtathatja ki a PDF-fájlokat.
Vissza