Orosz Zenei Fesztivál 2019 október 7 - 12 .

Orosz Zenei Fesztivál 2019 október 7 - 12 .

2019. október 7 - 12 között kerül megrendezésre immáron másodszor, az Orosz Zenei Fesztivál Budapesten és Debrecenben.

Kedves  Zeneszerető Barátaink!

 

Nagy szeretettel hívjuk Önöket,Benneteket, a  baráti kör tagjait a közelgő Orosz Zenei Fesztivál programsorozatra!

 

A tavalyi, első fesztivál rendezvényei nagy sikerrel zárultak, a vendégek létszáma Budapesten elérte az 5000 főt,Debrecenben pedig a 3000 főt. 

Az idei fesztivál kiemelkedő eseménye a Zeneakadémia Nagytermében felcsendülő ünnepélyes nyitókoncert, a  “Prokofjev zenekara” est, melyet a Kodály Filharmonikusok előadásában, Szabó Marcell zongoraművész játékával  hallhatunk 2019. október 7-én, hétfőn este 19.30 órai kezdéssel.

 

Nem kisebb jelentőségű a ritkán hallható Csajkovszkij Vesperás, mely egyházzenei téren is kiemelkedő alkotás, A zárókoncert méltó helyszíne lesz a Szent István Bazilika. A kórusművet a Kodály Kórus Debrecen adja elő 2019. október 12-én, szombaton este 20.00 órai kezdéssel Szabó-Sipos Máté vezényletével.

 

A két nagyszabású koncert közötti estéken például Glinka ritkán játszott  csodálatos romantikus  kamaraműveit élvezhetjük a Kruppa vonósnégyes, Pregun Tamás és TabányiTibor részvételével.
Szkrjabin zongorára írt  remekműveit hallhatjuk Palojtay János előadásában. 
Az orosz Anatolij Fokanov operaénekes pedig , megmutatja az orosz lélek rejtelmeit  Rimszkij-Korszakov dalokon  és operákon keresztül. Baritonjával már meghódította a világot, most  a fesztivál közönségét varázsolja majd el.
Nagy érdeklődés várható az orosz népzenészek, az öttagú Goodi Gorazdo együttes guszlis koncertje iránt is, ahol a népzenei gyökereket ismerhetjük meg, ezen a régi orosz hangszeren.

Muszorgszkij születésének 180. évfordulója van. Leveleiből Meskó Bánk szemezget , zenei kíséretként pedig az "Egy kiállítás képei"- ből hangzanak el részletek.

 

Október 12-én szombaton délelőtt pedig a  gyerekeket várjuk az ingyenes, de regisztrációhoz kötött  előadásunkra, melyen  Lukácsházi Győző fogja " elmesélni " Prokofjev : Péter és a Farkas  történetét, bemutatva a történetet  hangszerekkel.  A zenekart az Operaház fúvósművészei alkotják. Itt lesz egy meglepetés is !!

 

...és még nincs vége a sok érdekességnek...

Délutáni műsorainkon látható, hallható  lesz  Prokofjev: Rómeó és Júliája a Londoni Királyi Balett előadásában, valamint  gyöngyszemként vetítjük az archív felvételről Muszorgszkij: Borisz Godunov című művét  a világ egyik legnagyobb operaénekesével, Nesztyerenko főszereplésével. A felvétel  a Moszkvai Bolsoj Színházban készült..

Muszorgszkijnak kiállítást is szentelünk, melynek címe " Az opera valósága és szépsége ", a különleges  zenei ínyencséget a moszkvai Nemzeti Orosz Zenei Múzeum állította össze kifejezetten a fesztiválunk részére. 

Ezek a koncertek, a kiállítás, és filmvetítések az Orosz Kulturális Központ  gyönyörű épületében követhetők figyelemmel, cím: 1062 Budapest Andrássy út 120.

 

A programok, fellépők, helyszínek a fesztivál honlapján itt:

https://ozf.hu/

 

az Orosz Zenei Fesztiválra külön fesztiválújság jelent meg, melyet a város különböző pontjain találtok, illetve online  itt:

https://papageno.hu/magazin/2019/09/orosz-zenei-fesztival-2019-kulonszam/
megtekinthetők.

 

Az eseményekre a jegyvásárlásra két lehetőség is van:

-   regisztracio.ozf@gmail.com címen, tudnak, tudtok rendelni; a jegyek átvétele személyes egyztetés alapján; készpénzfizetéses számlával, fizetéssel rendezzük, illetve

- az https://ozf.jegy.hu/ honlapon az  OZFKSZ10   kuponkód megadásával, a jegyek saját kezű kinyomtatásával, online fizetéssel.

 

Mindkét vásárlási mód esetében 10%-os kedvezményt biztosítunk a  Zeneszerető Barátoknak szeptember 30-ig.

 

Böngészni való csemegeként ajánlom a fesztivál Facebook profilját:

https://www.facebook.com/oroszfesztival/

 

és a Papageno honlapján található Orosz Zenei Fesztivál blog gazdag írásait:

https://papageno.hu/tema/blogok/orosz-zenei-fesztival/

 

 

Szeretettel várom az érdeklődést, töltődjünk együtt  az orosz zenékkel, ismerjék meg, ismerjétek meg ezeket a ritkaságokat !

 

Üdvözlettel, 

                       Dobos Ibolya
                      fesztiváligazgató

              Orosz Zenei Fesztivál 2018

                        www.ozf.hu

Letölthető PDF dokumentum:

Az ingyenesen letölthető Adobe Reader szoftverrel egyszerűen tekintheti meg, nyomtathatja ki a PDF-fájlokat.
Vissza