A Társaság Kulturális Alelnökének kitüntetése

A Társaság Kulturális Alelnökének kitüntetése

Társaságunk kulturális alelnöke, Dr. Viczai Péter Tamás, a Gorohoveci kerület (Oroszország) kiskeresztjét (harmadosztályú érdemrendjét) kapta a kerület, valamint Gorohovec városának a kultúra terén nyújtott szolgálataiért.

KITÜNTETÉS

A Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság kulturális alelnöke, dr. Viczai Péter meghívott díszvendégként 2018. július 11-én, mint Viszockij-kutató, az oroszországi Gorohovecben beszédet mondott az első Viszockij-szökőkút avatásán. A művész születésének 80. évfordulója alkalmából állított emlékmű ünnepélyes átadására a költő fia, Viszockij Nyikita is a városba érkezett. A színpompás fényeffektusok kíséretében Viszockij dalaira pulzáló, zenélő szökőkút Gorohovec egyik impozáns kulturális és turisztikai látványossága lett, amelynek átadását a történelmi kisváros történetének 850 éves évfordulójára időzítették. Az ünnepséget követően Viczai Pétert, több más díszvendéggel egyetemben, a helyi állami szervek kitüntetésben részesítették. Társaságunk alelnöke a Gorohoveci kerület kiskeresztjét (harmadosztályú érdemrendjét) kapta a kerület, valamint Gorohovec városának a kultúra terén nyújtott szolgálataiért.

A kitüntetés és az adományozó okirat itt tekinthető meg: http://www.mombt.hu/admin/uploads/file/viczai-peter-kituntetese-a.jpg

Vissza