Évzáró rendezvény

Évzáró rendezvény

December 13-án

Társaságunk tagjai a Nemzetek Házában találkoztak, hogy a 2014-es esztendőt is – a korábbi évekhez hasonlóan – elbúcsúztassák, s e baráti összejövetelen, oldott légkörben emlékezzenek vissza az elmúlt egy év eseményeiről, azok szívderítő és szomorúbb momentumairól is.

Szvák Gyula, Társaságunk elnöke betegsége miatt most nem tudott eljönni a találkozóra, Sebestyén Imre az ő kérésére rövid évbúcsúztatót mondott és felolvasta elnökünk év végi köszöntőjét.

Az asztalokra tagjaink által hozott nagyon finom enni-innivalók kerültek. Az oroszos ételek –saláták, pirozskik – mellett a különböző sós és édes sütemények is nagyon népszerűek voltak. Senki sem jött üres kézzel, de üres gyomorral se távozott.

Örömmel találkoztunk több vidéki tagtársunkkal. Nagyon jó volt a hangulat, amit még csak fokozott, hogy a Szudariski orosz asszonykórus, tangóharmónikás és domrás ismert orosz népdalokat, dalokat, románcokat énekeltek – játszottak hálás tagjainknak, akik többször is velük együtt énekeltek.

A találkozó alkalmat adott arra is, hogy tagjaink jobban megismerjék egymást, közelebb kerüljenek egymáshoz és Társaságunk kialakult hagyományait is őrizzék.

Vissza