Megemlékezés Dr. Nanovfszky Györgyről

Megemlékezés Dr. Nanovfszky Györgyről

Köszönjük Gyuri!

 

Elhunyta váratlan volt, felkészületlenül ért mindannyiunkat, magát Gyurit is. Tele volt tervekkel, folyamatban lévő munkákkal, lekötött programokkal. De hiszen Nanovfszky Gyuri  ilyen, örökmozgó, sok hangszeren , sok szerepben játszó és fáradhatatlan. Volt.

 

2021.augusztus 10-én 9.20. órakor szíve megállt.

Társaságunk, a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság (MOMBT), minden tagja gyászolja és mélységesen átérzi a hiányt, amely távoztával keletkezett. És ez életútját ismerve törvényszerű.

Ha csak a Társaságunk küldetésével kapcsolatos kulturális szférát nézzük – és e helyen eltekintünk Nanovfszky György  jelentős  diplomáciai, gazdasági kapcsolatépítő, vallásközi kapcsolatteremtő tevékenységétől , nos tehát a humán szférában -  egyidejűleg volt  sikeres kulturális-diplomata, kulturális-szervező, író, politológus, oktató és iskola-teremtő.  Ezer szállal kötődött a magyar-orosz kulturális kapcsolatokhoz: a moszkvai Lomonoszov és MGIMO egyetemeken folytatott tanulmányok  alapozták meg e szoros kötődést az orosz kultúrához és a magyar-orosz kapcsolatok ápolását később is szívügyének tekintette.  Mint a kétoldalú kapcsolatok kulturális polihisztora egész munkásságával végig támogatta a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaságot.

Gyuri 2015. április 25-én lépett be Társaságunkba és közgyűlésünk aznap megválasztotta a MOMBT tiszteletbeli elnökének.  E megbízatását – csakúgy, mit mindet- teljes odaadással teljesítette. Kreatív javaslataival, széleskörű tudásával, tapasztalataival és hitelességével fontos szereplőjévé vált a Társaság vezetésének, mindezekért, s elmaradhatatlan humoráért is, mindannyian tiszteltük, szerettük.  

Prof. Dr. Nanovfszky György temetése augusztus 27-én a Fiumei úti Sírkertben lesz délelőtt tíz órától.

Köszönjük Gyuri!

Emléked megőrizzük.

Nyugodj békében!

 

Vissza