Szent-Györgyi Érem átadása

Szent-Györgyi Érem átadása

VOLODARSZKIJ OROSZ KÖLTŐ

ÁTVETTE A SZENT-GYÖRGYI ÉREM KITÜNTETÉST

 

Leonyid Volodarszkij ezoterikus orosz költő verseit mintegy tizenöt éve itthon is olvashatjuk. Karácsonyi folyosó címmel 2010-ben kötete is jelent meg magyar fordításban.

Költészetét áthatja a magyar kultúra, történelem és irodalom iránti különös szeretete. Történelmi múltunk hőseit, mai, jelenkori világunkat és hétköznapjainkat is ábrázoló magyar lelkületű műveit orosz irodalmi esteken rendszeresen népszerűsíti. Tevékenysége elismeréseként a kétszeres Füst Milán díjas kortárs orosz lírikust a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság 2021.szeptember 30-án Szent-Györgyi éremmel tüntette ki az MOMBT jogelődje megalakulásának 75. évfordulója alkalmából.

A költő akadályoztatása miatt a budapesti jubileumi ünnepségen nem lehetett jelen, így a napokban vehette át a rangos elismerést, amelyet a jelenlegi nehéz körülmények ellenére is sikerült eljuttatnunk Moszkvába. Leonyid Volodarszkij méltán büszke arra, hogy egy ilyen patinás Társaság legmagasabb szintű kitüntetésében részesülhetett, amelyről már ki is helyezett anyagokat a facebook oldalára.