Sztah király szörnyű vadászata - könyvbemutató

Sztah király szörnyű vadászata - könyvbemutató

Először olvasható magyar nyelven Vlagyimir Korotkevics belorusz író regénye, a Sztah király szörnyű vadászata.

 

Kevés belarusz író művét fordították már le magyar nyelvre, Korotkevicstől pedig először jelenik meg regény magyarul. Pedig Korotkevics a 20. század egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb, belarusz írója volt. Ahogy jómaga is sokrétű és színes egyéniség volt: publicista, író, költő, műfordító, dramaturg, rendező, aki a szovjet időszakban belorusz nyelven publikált, úgy a művei is egy ismeretlen, de annál izgalmasabb világba kalauzolnak. Korotkevics az első belarusz író, aki mondanivalóját, a belarusz folklórt és történelmet a történelmi krimi műfajában írta meg.
Ennek legsikeresebb és méltán legnépszerűbb eredménye a Sztah király szörnyű vadászata című regénye.
Romantika, izgalom és keserű korrajz a regény. Bármelyik is érdekli, nem fog csalódni, ha eljön a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság könyvbemutatójára!

Az Aposztróf Kiadó gondozásában megjelent regényt Dr. Horváth Iván műfordító és Dr. Szegedi Andrea mutatja be,  Szirtes Gábor Jászai Mari-díjas színművész, rendező olvas fel részleteket a műből.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2023. június 22-én 18:00 órakor a Nemzetek Házában (1062 Budapest, Bajza utca 54. magasföldszint 1/1.)